Yacintha

Gezondheidsrecht
Tuchtrecht
Ondernemingsrecht

Een gezondheidsrechtjurist van het eerste uur, zo mag je mij gerust noemen. De inkt van de belangrijkste gezondheidswetgeving was nog maar net droog of ik studeerde in 1998 af in dit fascinerende rechtsgebied. Het heeft me daarna niet meer losgelaten.

Fout gegaan betekent niet altijd fout gedaan. Dat leerde ik als jurist letselschadebehandelaar. Professionele autonomie is geen koekjesfabriek. Na vijf jaar medische aansprakelijkheid stapte ik over naar het ziekenhuis, waar ik als enige jurist tussen vele (zorg)professionals gedurende zestien jaar alle voor het ziekenhuis relevante rechtsgebieden heb behandeld. De focus lag op het gezondheidsrecht maar door de marktwerking kwam ook het ondernemingsrecht en later het privacyrecht binnen mijn verantwoordelijkheid. Het maakte mij een allround bedrijfsjurist voor de zorg.

Als manager concernstaf en secretaris RvB, was ik actief betrokken bij de strategie en het politieke krachtenveld binnen het ziekenhuis en coachte ik de medewerkers van mijn stafafdeling.

Legalbylegal biedt mij de mogelijkheid om mijn ervaring en deskundigheid in te zetten voor diverse organisaties binnen de zorg. Ook kan ik me verder ontwikkelen in het voeren van procedures bij het tuchtcollege.

Ik ben gedreven, energiek en nieuwsgiering, zakelijk en privé. Met mijn drie pubers onder één dak is er ‘never a dull moment’. In mijn vrije tijd ben ik op pad met familie en vrienden of geniet ik van een sportieve uitspatting te paard in de sneeuw of onder water.

Yacintha Koorevaar