Nikki

Gezondheidsrecht
Aansprakelijkheidsrecht

Na mijn bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid in Utrecht ben ik begonnen aan mijn masteropleiding Privaatrecht aan de VU in de Amsterdam. Mijn interesse in het gezondheidsrecht werd aangewakkerd door mijn bijbaan bij VvAA Rechtsbijstand, tijdens mijn master.

In 2019 ben ik aan de slag gegaan als advocaat bij Van Benthem en Keulen in Utrecht. Daar hield ik mij bezig met personenschade en het gezondheidsrecht. Na het voltooien van de beroepsopleiding voor advocaten heb ik, een prachtige, lange reis gemaakt door Nieuw-Zeeland, Australië, Costa Rica en Colombia. Ik kwam tot het inzicht dat ik mij graag wilde focussen op het gezondheidsrecht buiten de advocatuur. Zo kwam ik via Paul terecht bij Legalbylegal.

De gezondheidszorg intrigeert mij wegens het belang dat daarbij uitgaat: het herstellen en bewaken van onze gezondheid. Ik heb veel bewondering voor mensen die in de zorg werken. Hen kunnen ontzorgen ten aanzien van de juridische aspecten in hun werk, is waar het om draait voor mij. Zodat zij in staat zijn om zich volledig te focussen op hun eigen, belangrijke, werkzaamheden.

Dat kennis op een toegankelijke manier wordt overgebracht aan de zorgprofessionals is essentieel. Zodat voor hen het juridisch kader steeds inzichtelijker wordt, in plaats van dat zij dit ervaren als een (extra) last op de schouders.

Hoe ik mijn werk-privébalans bewaak? Voorafgaand aan de indiensttreding bij Legalbylegal ben ik bijna een halfjaar op reis geweest en heb ik genoten van al het moois dat onze aardbol te bieden heeft. In mijn vrije tijd reis ik dan ook graag. Daarnaast houd ik ervan om samen te zijn met vrienden en familie, onder het genot van lekker eten en drinken. Ook vind ik het fijn om te sporten en wandelen. Een goede combinatie dus.

Nikki Nuijten