Lonneke

Privacyrecht
Gezondheidsrecht
Arbeidsrecht

Na mijn bachelor Rechtsgeleerdheid heb ik gekozen voor de master Recht en Arbeid, specialisatie Arbeid en Gezondheid, in Maastricht. Daarna ben ik mijn carrière gestart als bedrijfsjurist bij een zorgorganisatie. Na twee jaar ben ik als HR beleidsadviseur gaan werken, binnen dezelfde organisatie. Na 2 jaar actief te zijn in deze functie kreeg ik de kans om de rol van bedrijfsjurist te vervullen. Dit beviel zo goed dat ik in 2021 besloot de specialisatie opleiding Gezondheidsrecht te volgen bij de Grotius Academie.

Ik vind het leuk om mee te denken met zorgverleners en te horen waar zij mee zitten. Om handvatten te bieden waar ze zelf mee verder kunnen. Ik kan goed luisteren en bedenk graag oplossingen voor complexe situaties. Hierbij is het vermogen om ‘out of the box’ te denken een must.

In mijn vrije tijd verdwijn ik regelmatig in een boek, ik lees graag fantasy en sciencefiction. Daarnaast doe ik aan yoga en heb ik een museumjaarkaart. In het Rijksmuseum in Amsterdam ben ik regelmatig te vinden. Maar ook andere musea ontdek ik graag.

Wat ik doe om een gezonde werk-privébalans te creëren? Voor de dagen dat ik thuiswerk heb ik een speciaal daarvoor ingerichte ruimte in huis gemaakt. Zodat ik in alle rust kan werken, maar vooral nadien ook af kan sluiten en ‘thuis kan komen’. 

Lonneke Corporaal