Ien

Bestuursrecht
AVG
Bezwaar en beroep

Na een aantal jaren als advocaat gewerkt te hebben in de sociale advocatuur, heb ik de overstap gemaakt naar gemeenteland. Aan de ambtelijke structuur moest ik eerst wel wennen, maar het aspect van samenwerken met collega’s in een groter werkverband is voor mij wel erg passend gebleken.

Ik werk nog steeds met veel plezier. Bij één gemeente heb ik 15 jaar in verschillende functies gewerkt, variërend van ambtelijk secretaris en juridisch medewerker bezwaar en beroep, tot advocaat in dienst van de gemeente en in die laatste functie dan vooral gericht op procedures tot invordering bij fraude. Enkele jaren geleden ben ik begonnen met werken bij verschillende gemeentes. De afwisseling sprak mij erg aan. De laatste 2 ½ jaar heb ik bij de gemeente Lelystad gewerkt via Legalbylegal. De werkzaamheden waren er zeer divers. Algemene juridische advisering over de meest uiteenlopende onderwerpen tot specifieke advisering over de AVG en de Wob. Advisering over bezwaar- en beroepsprocedures, meeschrijven van de stukken, vertegenwoordiging bij rechtbankzittingen.

Daarnaast ben ik lid van een externe bezwaarcommissie algemeen bij een andere gemeente. In die rol krijg ik weer een wat andere kijk op het bezwaarschriftenproces op verschillende rechtsgebieden .

In mijn vrije tijd speel ik contrabas in een klassiek amateurorkest.

Ien van Gerwen