Youssef

Bestuurskunde
Bestuursrecht

Sinds jongs – ja, nog jonger dan ik nu ben met mijn 22 jaar – af aan ben ik bezig met de samenleving om mij heen. Vanuit huis zijn wij actief binnen de gemeente Utrecht, waarin ik ben opgegroeid en tevens nog steeds woon. Bij het helpen organiseren van projecten, kwamen gesprekken en bezoekjes aan de gemeente en haar ambtenaren kijken. Dat smaakte naar meer.

De keuze om Bestuurswetenschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam te gaan studeren was daarom voor mij logisch. Ik hou mij graag bezig met de samenleving. Zelf deel uitmaken van het openbaar bestuur dat mede verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van mijn (en alle andere) gemeente(n) in Nederland, was altijd mijn ambitie. Tijdens mijn bachelor merkte ik dat juridische kennis onmisbaar is bij de uitvoering van taken binnen de overheid. Mijn keuze om ook Rechtsgeleerdheid te gaan studeren volgde nadat ik enkele juridisch-georiënteerde vakken had gevolgd. Het was niet alleen handig om ‘de juridische taal‘ te kunnen spreken, maar het bevestigde ook mijn interesse.

Nu ben ik werkzaam bij de Autoriteit Persoonsgegevens als junior juridisch medewerker. Het leukst aan mijn werk vind ik de dynamische rol die ik op de afdeling vervul. Buiten de administratieve taken heb ik ook een ondersteunende rol binnen de AP. Zo ondersteun ik verschillende juristen met erg uiteenlopende zaken. Hierdoor is geen dag hetzelfde is. 

In mijn vrije tijd ga ik graag met vrienden naar restaurants door heel het land, om zo verschillende keukens en steden te ontdekken. Verder ben ik echt een familiemens. Ik breng graag tijd door met de hele familie, die behoorlijk groot is overigens. In de weekenden heb ik nog enkele projecten lopen waar ik vol enthousiasme heen ga. Zo help ik al enkele jaren bij verschillende jongerenactiviteiten en geef ik les over zelfontwikkeling en soft skills aan groep 7 en 8 leerlingen. Ondanks dat ik mij graag omring met anderen, ben ik ook regelmatig in de sportschool en rijd ik graag –mits het zonnetje schijnt-  op mijn motor.

Door mijn weken goed te plannen, probeer ik een gezonde werk-privébalans te creëren. Zo plan ik momenten vrij in om leuke activiteiten te doen én tot rust te komen. Zo haal ik energie en ontspanning uit mijn vrije tijd. Af en toe betrap ik mijzelf er wel op dat ik dit toch te weinig doe: dus goede tips zijn altijd welkom!