Roxanne

Gezondheidsrecht
Privacyrecht
Contractenrecht

Na een bijbaan bij een GGZ-instelling naast mijn rechtenstudie wist ik het zeker: ik zou kiezen voor de master Gezondheidsrecht. Die keuze blijkt ook in mijn dagelijkse werk als gezondheidsrechtjurist nog steeds goed te bevallen.

In het gezondheidsrecht komen zorg en recht samen en dat leidt vaak tot interessante, en soms ook bredere maatschappelijke, vraagstukken. Daarnaast is het gezondheidsrecht continue in beweging, omdat ook de zorgsector verandert. Denk aan de Corona-pandemie wat ons zorgstelsel voor een flinke uitdaging wist te stellen. En daar zijn lang niet altijd van tevoren passende juridische afspraken over gemaakt. Dat zijn complexe puzzels. Daar zit ook meteen mijn kracht: ik ga altijd samen met mijn cliënten op zoek naar de meest geschikte, maar vooral ook praktische, juridische oplossing voor elke vraag. Want in mijn optiek zijn regels er om ons te faciliteren en niet om bedrijfsprocessen te stagneren.

Inmiddels heb ik ruime ervaring op het gebied van het gezondheidsrecht, maar ook op het gebied van privacy in de zorg. Ik heb verschillende cliënten geadviseerd over hoe zij kunnen omgaan met de privacyregels in hun praktijk of organisatie.

Naast mijn werk kan ik erg genieten van gezellige etentjes met familie en vrienden met een goed glas wijn, wandelen in de natuur, hardlopen en reizen.

Wil je meer weten? Ik drink ook graag koffie, dus nodig mij vooral uit voor een nadere kennismaking!

Roxanne Kroes