Lisette

Juridisch Projectconsultant Gezondheidszorg

Door een bijbaan in het ziekenhuis kwam ik er tijdens mijn studie achter hoe dynamisch en fascinerend de gezondheidszorg is. De keuze voor de master Recht van de Gezondheidszorg was daarmee vanzelfsprekend.

Na mijn studie ben ik als bedrijfsjurist aan de slag gegaan in de kraamzorg en verloskunde. Een diverse functie met naast het klassieke gezondheidsrecht overlappingen met het aansprakelijkheidsrecht en het arbeidsrecht. Hier was ik ook onderdeel van het managementteam.

Na deze veelzijdige functie, ben ik aan de slag gegaan bij medische aansprakelijkheidsverzekeraar Centramed. Hier heb ik 4,5 jaar schadeclaims behandeld en zorginstellingen bijgestaan. Daarnaast hielp ik bij de implementatie van wetgeving zoals de AVG en hield ik mij bezig met een nieuw toekomstvast systeemlandschap.

Ook ben ik algemeen bestuurslid bij stichting GoudApot. Wij financieren initiatieven die Gouda als stad mooier, gezelliger of beter maken. Wij zijn ingesteld door de Goudse gemeente en samen met mijn medebestuurders zie ik er op toe dat publiek geld goed verdeeld en toebedeeld wordt.

In mijn vrije tijd laat ik mij graag inspireren door kunst en als vinoloog in spe, houd ik van een goed glas wijn.

Lisette Figueiredo