Karin

Juridisch Projectconsultant Zorg

Als er een probleem op mijn pad komt, grijp ik graag de kans om toe te werken naar oplossingen waarin alle partijen zich kunnen vinden. Naar elkaar luisteren, samenwerken en samen verder komen. Dan is het helemaal mooi als we elke keer een beetje beter worden in wat we doen.  

Dit was al zo toen ik mijn loopbaan begon als leerling-verpleegkundige bij Nationale-Nederlanden, waar ik na mijn diplomering aan de slag kon. Ik zou kort blijven maar kreeg al snel de kans om opleidingen te volgen en zelf aansprakelijkheidsclaims van ziekenhuizen te gaan behandelen. 

Bij Centramed was ik, behalve personenschadespecialist, opleider van personenschadespecialisten,  klachtenfunctionaris én contactpersoon voor diverse ziekenhuizen. 

Een positieve ontwikkeling is dat gaandeweg de nadruk steeds meer is komen te liggen op persoonlijke communicatie en herstel van relaties. En dit past bij mij. Probleem en probleemeigenaars zijn uniek. Ik heb ervaren dat na respectvolle communicatie en het realiseren van een gevoel van gelijkwaardigheid, je echt kunt starten met het oplossen van een probleem.

Ik wilde destijds meer aan de slag met mijn ervaring als klachtenfunctionaris in de zorg. Daarnaast ook als behandelaar van (medische) aansprakelijkheidsclaims, zonder gebonden te zijn aan een specifieke verzekeraar. Dit is dan ook de reden waarom Legalbylegal mij erg aansprak.

In mijn vrije tijd loop ik graag lekker een stukje,  hard of juist minder hard. Of ik ga een stuk zwemmen in de zee of het meer vlakbij mijn huis. Verder houd ik zowat van alles in Scandinavië: zon, zee en positiviteit. Ik eet of ik maak eten: beide doe ik graag in gezelschap van familie en vrienden.

Karin Schuchhard