Hanneke Vogelaar

Juridisch Projectconsultant Letselschade

Ik ben afgestudeerd in het civiel recht en het strafrecht. Tijdens mijn studie had ik een bijbaan in de advocatuur. Iets wat mij interesseerde. Zodoende ben ik gestart met mijn advocaat stage binnen het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Vanuit daar heb ik de overstap gemaakt naar het expertise vak (WA) en ben ik tevens werkzaam geweest als belangenbehartiger voor slachtoffers.

Bij mijn vorige werkgever had ik al enige tijd het gevoel niet helemaal op mijn plaats te zitten. Mijn vaardigheden kwamen niet compleet tot zijn recht. Toen Mirjam mij – precies op het juiste moment dus – benaderde was er direct een klik. Toen voelde de overstap naar Legalbylegal als de juiste keuze.

Het leukste aan mijn werk vind ik de combinatie van twee aspecten. Aan de ene kant hou ik erg van inhoudelijk uitdagende zaken. Dit kan gaan om een casus met hoge complexiteit of een zaak waar de onderhandelingen zijn vastgelopen. Daarnaast haal ik energie uit het begeleiden en coachen van junior en medior collega’s. Mijn kwaliteiten liggen met name in mijn analytisch vermogen, ik kan snel tot de kern van een discussie komen. Daarnaast ben ik  communicatief vaardig.

Ik vind het belangrijk dat er in mijn privéleven een aantal vaste momenten zijn waarop ik me met iets totaal anders bezig houd dan mijn werk. Zo ga ik een avond per week naar tekenles om mijn creatieve brein verder te ontwikkelen. Daarnaast ben ik graag buiten in de natuur of bezoek ik een stad. Dan neem ik graag mijn camera mee om te fotograferen. Sportief gezien ben ik meerdere keren per week in de crossfit box te vinden. 

Hanneke Vogelaar