Amir

Gezondheidsrecht

Al op jonge leeftijd kreeg ik interesse in de geneeskunst en geneesmiddelen. Zodoende ben ik begonnen met de bachelor biofarmaceutische wetenschappen, in de hoop bij te dragen aan de ontwikkeling van geneesmiddelen. Tijdens mijn studie ontwikkelde ik echter een nieuwe interesse: de regelgeving waar de geneesmiddelenontwikkeling aan gebonden is. Ik heb mijn academische interesses vervolgens ontwikkeld tijdens de master Biomedical Sciences aan de Universiteit Leiden. Daarnaast heb ik de master Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam behaald. Waar ik heel toevallig collega Sophie al tegen het lijf liep.

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk is het opereren op het raakvlak tussen de geneeskunst en recht. Met mijn achtergrond voel ik mij goed bepakt om gezondheidsrechtelijke kwesties aan te pakken. Ik heb een speciale band met de kant van het wetenschappelijk onderzoek, aangezien ik dit zelf ook heb gedaan. Voor mijn gevoel heb ik hier ook mijn analytische en kritische vaardigheden kunnen ontwikkelen.

In mijn vrije tijd probeer ik zo veel mogelijk actief bezig te zijn. Gedurende de week ben ik immers al genoeg bezig met mijn hersens. Concreet houdt dit in dat ik regelmatig sport (denk aan voetbal, squash, hardlopen en fitness) of aan het klussen ben. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met het ombouwen van een bus naar een camper. Daarnaast hecht ik veel waarde aan familie en vrienden en probeer zodoende voldoende ‘quality’ time in te plannen.

Hoe ik mij werkprivé-balans bewaak? Ik ben van mening dat het belangrijk is om alles te relativeren. Kwesties op werk zijn belangrijk, maar privékwesties even zeer. Het is vervolgens belangrijk om zelf de perfecte balans te creëren. Ik ben van mening dat hierbij het uitgangspunt moet zijn dat er een strikte lijn moet zijn waar werk stopt en privé begint.