Missie & visie

Missie

Onze koers: Wij brengen de beste juristen en nieuwste inzichten bij elkaar en maken daarmee de vertaalslag naar praktische en herhaalbare oplossingen.

De wereld om ons heen wordt complexer en daarmee ook de wet- en regelgeving. Tegenover het automatiseren en standaardiseren van juridische processen, zal een expert zijn waarde voor een organisatie nog meer bewijzen. Kennis en kwaliteit spelen daarin een centrale rol.

Als partner stelt Legalbylegal juridische kennis beschikbaar voor haar opdrachtgevers. Door de inzet van ervaren juristen worden organisaties ontzorgd zodat ze zich kunnen focussen op hun primaire bedrijfsprocessen. Onze mensen bieden meer dan alleen de oplossing voor een juridisch probleem. Ze kijken verder en denken mee. Dit maakt Legalbylegal een kennispartner voor haar opdrachtgevers. Ons (open) netwerk is ons grootste asset en daarmee het platform voor het delen van kennis en ervaring op de rechtsgebieden binnen onze niches.

Visie

Adequate inzet van specialistische juridische kennis draagt bij aan de realisering van de organisatiedoelen van onze opdrachtgevers.

Legalbylegal ziet dat de rol van de jurist aan verandering onderhevig is. Daardoor zal onze dienstverlening zich steeds moeten blijven aanpassen. De toegevoegde waarde van een jurist zal niet alleen die van oplosser van problemen worden, maar deze zal veel meer een multifunctionele rol krijgen. Onder meer ten aanzien van kennisdeling en advisering in verschillende lagen en afdelingen van een organisatie. Door inbreng van specifieke juridische kennis zal onze dienstverlening zich nog meer gaan toespitsen op individueel advies en op complexe vraagstukken. Dat onze juristen naast juridische kennis beschikken over de juiste persoonlijke eigenschappen en vaardigheden, zal in de toekomst nog belangrijker worden. Door deze combinatie kunnen wij als juridisch dienstverlener onze rol adequaat blijven vervullen.